Bond van Koren Groningen

Het laatste nieuws:

Dirigentencafé Koorplein Noord Nederland

Dirigentencafé

Op vrijdag 24 september organiseren Koorplein Noord Nederland en Kultuurloket een -live- dirigentencafé, waarin dirigenten elkaar kunnen informeren en inspireren. We hopen zo een echte ''Community of Practise'' te worden en sluiten daarmee aan op het landelijke initiatief ''Dirigentencontact'' van Koornetwerk Nederland.

Waar loop je tegenaan nu je weer wilt opstarten? Welke uitdagingen en kansen biedt de coronatijd? Uitwisselen van tips en tops. De zakelijke kant van de KoorBuisiness: Wat heb je als dirigent nodig om je koorpraktijk levensvatbaar te houden? Dromen en wensen voor je eigen koor?  Deze vragen komen allemaal aan bod. Voor volgende bijeenkomsten kunnen jullie zelf onderwerpen aandragen.

Ook geeft dirigent Wilfred Reneman een korte clinic met Inzingers voor elke stemsoort tegelijk.
Natuurlijk eindigen we met een Borrel & Netwerken
We zien jullie graag op vrijdag 24 september van 16.00-17.30 uur
Deelname is gratis, maar meld je wel even aan (vóór 20 september) in verband met de organisatie via: koorpleinnoordnederland@gmail.com

Lees meer »

Dirigentensessies in het noorden

Voor koordirigenten uit het noorden organiseren we komend seizoen 3 inspirerende bijeenkomsten! Met als doel van elkaar te leren en een flinke dosis ideeën op te doen. Ingrediënten: inzingers delen, arrangementen uitproberen, repetitietechniek, werken met vocal painting, expertise uitwisselen, netwerken, opladen! 

Als koorleider ben je de drijvende kracht voor een groep zangers. Maar dat doe je wel vaak alleen. We nodigen je van harte uit om mee te bouwen aan dit netwerk van koordirigenten en samen op te trekken. Heel nuttig en vooral heel leuk!

 

Kijk vooro

Lees meer »